Köpek Eğitiminin Olmazsa Olmazları

27-04-2021 23:58
Köpek Eğitiminin Olmazsa Olmazları

Köpek eğitimi yalnızca otur-yat gibi komutlardan ibaret değildir. Köpek eğitimi, köpeğin hayatımıza adapte olduğu, rahatlıkla uyum sağladığı, onun da bizim de huzurlu ve mutlu bir ortak yaşam sürdürebilmemizi sağlayan her şeydir demek daha doğru bir tanım olur. 


Köpeğimizin ve tabii bizim mutluluğumuzu sağlayacak şeylerin başında onun ihtiyaçlarını doğru ve düzenli bir şekilde karşılamak ve doğasında var olan yeteneklerini kullanmasına fırsat vermek sayılabilir. Köpeklerin sağlık, bakım, beslenme, net iletişim gibi birincil ve hayati ihtiyaçlarını karşıladığımızda onlarla daha iyi hayat için ilk adımı atmış oluruz. 


Köpekler doğaları gereği meraklı, keşfetmeyi seven ve hareketli canlılardır. Onların günlük yürüyüşlerini, fiziksel ve mental egzersiz ihtiyaçlarını karşılamak en önemli görevlerimizden.


Köpeklerin doğasında var olan yetenek ve güdülerini kullanabilecekleri koklama matları, koklama oyuncakları, interaktif oyuncaklar, burrow toy dediğimiz kazma-çıkarma-saklama sağlayan oyuncaklar, köpek aktivite matları sayılabilir.

 

Pawtools olarak önceliğimiz köpeklere çevresel zenginleştirme (canine enrichment) sağlayarak onların bizim dünyamızda daha mutlu olabilmeleridir.


Bir köpek eğitmeni markası olan Pawtools, tüm bu ihtiyaçları ve köpeklerin mutluluğunu düşünüyor :)


Köpeğinizi eğitirken unutmamanız gereken şeylerden biri, onun kendi duyguları-hisleri olan, bizden farklı güdüleri ve davranış biçimleri olan bir canlı olmasıdır. Onları daha iyi anlamak için bu davranışların sebep ve sonuçlarını da iyi değerlendirmek önemlidir.


Örneğin köpeğiniz, istediğiniz doğru bir davranışı yaptığında onu sevgi, ilgi, oyuncak ya da ödül maması ile ödüllendirirseniz, o davranışın görülme sıklığı artacaktır. Ancak istenmeyen bir davranış sergilediğinde ona bunları verirseniz, istemediğiniz davranışı ödüllendirmiş olursunuz ve bu onun aklını karıştırır. 


Ya da tam tersi bir örnek de verebiliriz: Köpeğiniz istenmeyen bir davranış sergilediğinde onu görmezden gelerek, ya da ufak cezalar vererek, bu davranışın sönmesini ve görülme sıklığının azalmasını sağlayabilirsiniz. Ceza yöntemleri şiddet, baskı, aşağılama içermemelidir! 


Köpeğimizle aramızdaki bağı zedeleyecek her türlü davranıştan kaçınmamız gerekir ki birbirimizi daha iyi anlayalım ve aramızdaki güveni kaybetmeyelim.


Köpek eğitiminde dikkat etmemiz gereken konulardan biri de istikrardır. Bir kural koyduğumuzda bu kuralı ailenin tüm bireyleri olarak uygulamak gerekir. Yani canımız istediğinde yapsın, istemediğinde yapmasın gibi bir düşünce köpek için adil olmayacaktır. Örnek vermek gerekirse, köpeğinizin yatağınıza çıkmasını istemiyorsanız, hiçbir zaman çıkmasına izin vermemelisiniz. İzin veriyorsanız da yatağa çıktığı zaman kızmamalısınız. 


Köpeğinizin eğitimi eve ilk geldiği andan itibaren başlamış sayılır. Bunun için köpeğinizi eve getirmeden önce aile bireylerinizle detaylıca konuşmalı, sorumluluklar belirlenmeli ve köpeğinize nelere izin verip nelere vermeyeceğiniz konusunda en baştan anlaşmalısınız. Aynı şekilde köpeğiniz eve geldiği andan itibaren bu kuralları uygulamanız, köpeğin aklını karıştırmamak ve eve daha kolay adapte olmasını sağlamak için önemlidir.


Köpek Oyun ve Oyuncakları


Köpekler için hayatı daha keyifli yapabilmek için pek çok oyuncak bulunmaktadır. Çekiştirme oyuncakları, vikvikli sesli peluş oyuncaklar, zeka oyuncakları, interaktif oyuncaklar ve tabii ki koklama oyuncakları yani koklama matı, aktivite matı, zeka küpü ve Pawtools Burger, şişe çevirmece gibi pek çok çeşit bulunuyor.

 

Pawtools Oyun ve Oyuncakları'nı incele.


Köpeklerin doğasında var olan koklama, arama, bulma, avlanma güdülerini kullanmalarına ve tatmin etmelerine yardımcı olan koklama oyuncaklarını kullanmak bizler için çok kolay, köpekler içinse çok eğlencelidir. İçine mama saklanarak kullanılan bu oyuncaklar, köpeklerde stres yönetimine, enerji fazlasının atılmasına ve en önemlisi de mental egzersiz ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. 


Pawtools koklama oyuncaklarının içine köpeğinizin en sevdiği mamaları saklayarak oyuna başlayabilirsiniz.


Köpek Eğitimi Ekipmanları


Köpek eğitmenleri ve köpek sahipleri için kullanımı kolay, şık ve kullanışlı pek çok ürün bulunuyor. Slip leash kayışlar, Martingale boyun tasmaları, clicker, köpek eğitimi ödül çantası ve köpek gezdirme çantalarını sizlerin daha keyifle kullanmanız için tasarlıyoruz. Gezdirme kayışları ve çok amaçlı tasmalar ile yürüyüşlerinize, eğitimlerinize ve hayatınıza kolaylık getirmek için çalışıyoruz. Tasmalarımızı tek tek elde üretiyoruz ve farklı renk ve desen seçenekleri sunmaya özen gösteriyoruz. 


Çok amaçlı tasmalar, uzunluk ayarlı olarak dilediğiniz şekilde kullanılabilen tasmalardır. Farklı uzunluk ayarları ile belinize, omzunuza asabileceğiniz modelleri vardır ve bulunduğunuz ortama göre uzunluğuna karar vermenizi kolaylaştırır. 


Köpek Emniyet Kemeri ile seyahatlerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Emniyet kemerimiz arabanın koltuk başlığına takılarak kullanıldığı için köpeklerin ayaklarına dolanma riski daha düşüktür. Emniyet kemerlerini her zaman uygun bir göğüs tasması ile kullanmayı ve köpeğinizi arabada yalnız bırakmamanız gerektiğini de hatırlatalım.

 

Pawtools Köpek Eğitimi Ürünlerini İncele


Köpek Matları ve Yatakları


Köpekler kendilerine ait bir dinlenme alanı olmasını severler. Biz de bunu düşünerek her yere yanınızda kolaylıkla götürebileceğiniz taşınabilir köpek matları yaptık. Blankie to-go köpek matları farklı renk ve desenleriyle sizi de köpekleri de cezbediyor. Bu matları pek çok yerde kullanabilirsiniz: Evde, arabada, tatilde, koltuklarda rahatlıkla köpeğinize özel bir alan belirleyebilirsiniz. 


Köpek matları, köpek eğitiminde de köpeklerin belirli bir yerde sabit durmasını teşvik etme amaçlı kullanılmaktadır. Köpek yatakları ve matlarımızın  malzemeleri, yazlık ve kışlık olarak farklı mevsimlerde kullanım da düşünülerek seçilmiştir.

 

Ürünleri göster.


Diğer Köpek Aksesuarları 


Köpeklerimizle yaşantımızı renklendirecek ve kolaylaştıracak pek çok aksesuar da bulunuyor. Köpek havlu ve bornozlarının peştemal seçeneği de mevcut. İster yağmurlu günlerde ister yüzmeden sonra kullanılabilir. 


Evden çıkarken yanınıza alacağınız şeyler içinse Pawtools Organizer Sepetli Tasma Askısı’nı kullanabilirsiniz. Üç farklı renkte elde üretilen bu Organizer’ın askı kısımlarına köpeğinizin tasmalarını ya da kıyafetlerini asabilir, sepet kısmına ise ödül çantası, ödül maması, kaka torbası gibi her zaman yanınıza aldığınız eşyaları koyabilirsiniz. 


Sürekli değişen ve gelişen koleksiyonumuzla, tasmalarımızla, değişik ve çeşitli köpek oyuncaklarıyla, sizlerin ve çok sevdiğimiz köpeklerin her zaman yanındayız. 


Onlarla beraber yaşamın, iyi iletişim kurmanın, onları mutlu etmenin ve daha önemlisi birlikte mutlu olmanın önemini çok iyi biliyoruz. 


Daha fazla eğitim ve bakımla ilgili bilgi için Patipedia - Köpekle Yaşam Rehberi sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bizi Instagram’da takip etmeyi ve Pawtools sitemize üye olmayı unutmayın, gelişmelerden ilk siz haber olun. 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.