Pawtools Köpek Oyuncaklarıyla Köpekler Daha Mutlu!

18-06-2019 09:57
Pawtools Köpek Oyuncaklarıyla Köpekler Daha Mutlu!

Köpeklerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için bedensel aktivite kadar zihinsel egzersiz de önemlidir. Pawtools köpek oyuncakları köpeğinizin doğal ihtiyaçlarını karşılamaya ve içgüdülerini tatmin etmeye yardımcı olur.  

Düzenli olarak hem mental hem fiziksel ihtiyaçları karşılanan köpekler daha mutlu ve sağlıklı olur. Köpeğinizle yaptığınız eğitim, oyun ve mental egzersiz seansları onun yaşamı için düşündüğünüzden çok daha önemli. 

Köpeğinizi günde iki kere dışarı çıkarmak yeterli diye düşünüyorsanız, bir kere daha düşünün. Özellikle yüksek enerji seviyesi olan köpekler için sıradan bir yürüyüş onları tatmin etmeye, ihtiyaçlarını karşılamaya yetmez. 

Kendinizi düşünün: 1 km yürüyünce mi daha çok yoruluyorsunuz yoksa 1 saat boyunca matematik problemleri çözmeye çalışırken mi? Ders çalıştıktan, zor bir bütçe tablosu hazırladıktan sonra bütün vücudumuz yorulmuş olmuyor mu?

Köpekler için de bu böyledir. Zihinlerini çalıştırmak için onlara şans vermeliyiz. 

OYUNCAKLARA GÖZ AT!

Köpek oyuncakları seçerken de biraz özenli davranmak gerekiyor. Pawtools köpek oyuncakları bu ihtiyaçlar gözetilerek hazırlandı.

Köpekler İçin Çevre Zenginleştirme Nedir?

Köpeğinizin çevresini zenginleştirmek onun için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Köpeğinizin dikkatini toplayacak ve düşünmesini sağlayacak oyun ve oyuncaklar bulmalısınız.

Köpekler için çevre zenginleştirmenin faydaları

Köpeğinizin çevresinde yapacağınız ona uygun değişiklikler ve eklemelerle dünyasına ve sağlığına doğrudan pozitif etkiniz olur.

Aşağıdaki sorunların giderilmesi ve önlenmesinde yardımcıdır.

  • Enerji fazlalığı
  • Sıkıntı
  • Depresyon
  • Eşya kemirme
  • Hızlı yemek yeme
  • Anksiyete

Köpekler için çevre zenginleştirmede neler kullanılır?

1- Duyular: Köpeğinizin duyularına hitap etmeli. Köpekler için en önemli duyu koklamadır. Bunun yanısıra tat alma, dokunma, duyma ve görme duyuları da kullanılır.

2- Yemek: Köpeğinizin önüne bir kap dolusu yemek koymaktansa ona yemeği için çalışmayı öğretin. Burunlarını kullanarak doğalarında var olan avlanma güdülerini tatmin etmelerine yardımcı olacak araçlar sağlayın.

3- Oyun ve oyuncak: Köpeğinizle bağınızı kuvvetlendirmek ve onu hem fiziksel hem zihinsel olarak yormak için doğru oyuncaklar seçin. 

4- Çevre: Köpekler meraklı canlılardır. Çevrelerinde olan biteni kontrol edin ve evinizde/bahçenizde onun mutlu olacağı, yeteneklerini kullanabileceği düzenlemeler yapın. 

5- Sosyal: Diğer insan ve köpeklerle sosyalleşmesini sağlayın. Yeni çevreler ve ortamlarda bulunması ona da iyi gelecek.

6- Eğitim: Köpeğinizle yapacağınız eğitimler aranızdaki bağı güçlendirmek için harika bir yoldur. Yalnızca itaat eğitimi değil, küçük oyunlar ve özellikle clicker ile numaralar öğretmek her ikiniz için de eğlenceli olacaktır.

Köpeğinize mümkün olduğu kadar fazla çevre zenginleştirme imkanı sunarak onun insanlar için tasarlanmış dünyamızda daha mutlu olmasını sağlayabilir, dünyasını renklendirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.