top of page
Yazarın fotoğrafıpawtools istanbul

Pawtools Kokla-Bul Köpek Koklama Matı Oyunu Nasıl Oynanır?

Kokla-Bul köpek koklama matı oyunu, köpeğiniz koku duyusunu kullanarak ödülleri bulacağı bir oyun olduğu için onun için çok eğlencelidir.

Köpeğinizin ihtiyacı olan zihinsel egzersizi gerçekleştirmesini sağlar ve yorularak daha mutlu, dengeli ve sakin olmasına yardımcı olur.



Nosework, yani koku oyunları, köpekler için hem ihtiyaç hem de duygu dünyaları için faydalıdır. Koklayarak arama ve bulma aktivitesi onların doğalarında olan güdülerini çalıştırmalarını ve tatmin etmelerini sağlar.


Her yaş ve boy köpek için uygundur. Yavru köpeklerde bilişsel gelişime yardımcı olduğu gibi, yaşlı köpeklerin zihinsel becerilerini yüksek tutmaya da yardımcıdır.


Nosework ve Köpek Koklama Matı nedir?

Nosework terimi, profesyonel dedektör köpeklerin görev olarak yaptığı arama bulma aktivitesinin, evlerimizdeki köpeklere uyarlanmış hali olarak düşünülebilir.


Nosework aktiviteleri, köpekler için eğlenceli, öğrenmesi kolay ve onları çok mutlu eden oyunlardır.Köpeklerin en gelişmiş duyusu olan koku duyusunu çalıştırır.


Aynı zamanda köpeğinizin dikkatini toplamasına yardımcı olarak genel eğitimine de yardımcıdır.


Nosework oyun ve oyuncakları, köpeklerde özgüven gelişimine de katkıda bulunur.


Yüksek enerjili köpeklerde enerjinin dengelenmesi için harika bir yoldur.


Oyunla birlikte ufak eğitim seansları yaparak köpeğinizi eğitirken, iletişiminizi de kuvvetlendirebilirsiniz.




Köpek Koklama Matı Nasıl kullanılır? 


1. Köpeğinize ‘bekle’ dedikten sonra günlük mamasını ya da ödül bisküvilerini seçtiğiniz oyuncağa saklayın. Dilerseniz o başka bir odadayken de hazırlayabilirsiniz.


2. Köpeğinize bir parça ödülü koklatın ve oyuncağın içine koyun.


3. Köpeğiniz koklayarak neler yapabiliyor izleyin!


Öneriler:


- Eğer köpeğiniz oyunu anlamakta zorlanıyorsa, ödül mamalarını derine saklamak yerine daha yüzeye yakın bir şekilde serpiştirerek ona yardımcı olun. Sonrasında yavaş yavaş daha derinlere doğru saklayın.


- Köpeğinizin oyuncaktan parça koparıp yutabilme ihtimaline karşı daima gözetiminizde oynatın. Unutmayın, hiçbir oyuncak parçalanamaz değildir.


- Bu oyuncak elde yıkanabilir. Ancak deterjan kullanırsanız doğal ürünler kullanmaya ve çok iyi durulamaya özen göstermelisiniz.


- Köpeğinizin günlük öğününü kullanabileceğiniz gibi, heyecanını kaybetmemesi için her seferinde farklı ödüller deneyebilirsiniz.




köpek koklama matı ile oynayan french bulldog

7 görüntüleme0 yorum

Commenti


bottom of page