top of page
Yazarın fotoğrafıpawtools istanbul

Yavru Köpek Bakımı ve Yavru Köpeğin Evde İlk Günleri

Yavru köpek bakımı sanıldığı kadar kolay değildir, hatta çok zordur. Yavru köpeğinizi eve getirmeden önce planlamanız ve yapmanız gereken pek çok şey vardır. 

 

Tuvalet alışkanlığı kazandırma yöntemleri, evde yalnız kalmaya alıştırma adımları, temel itaat ve uyum eğitimleri gibi pek çok konuyu köpek eve gelmeden önce iyice anlamış ve neyi nasıl yapacağınız planlamış olmanız gerekir. 

 

Yavru köpekler çok enerjik olurlar ve çok fazla ilgiye ihtiyaç duyarlar. Yavruluk dönemini dengeli, mental ve fiziksel ihtiyaçları doğru karşılanarak büyüyen yavrular, yetişkinliklerinde de uyumlu ve kolay adapte olabilen köpekler olma eğilimindedirler.


Yavru Köpek Bakımı ve İhtiyaçları


Yavru köpeğinizi eve getirmeden önce yatak, su ve mama kabı, tuvalet alanı, box ya da kafes, çeşitli oyuncaklar, tasmalar hazır olmalıdır. Veteriner hekim kontrolü ve önerileriyle mama seçimi yapılmalıdır.

 

Yavru köpek eğitimi, eve geldiği ilk anda başlar. Koyacağınız kuralları evde birlikte yaşadığınız kişilerle belirlemeli ve istikrarlı bir şekilde uygulamalısınız. Mama, tuvalet, oyun, eğitim rutinlerini belirleyerek onunla sürekli ilgilenmeli, aynı zamanda yalnız kalmaya kademeli bir şekilde alıştırmalısınız. 


Oyuncakları ile yatağında bir shihtzu köpek

 Yavru köpeklerin yalnız kaldıklarında ağlamaları sık görülen bir durumdur. Sistematik ve kademeli bir şekilde yalnız kalmaya alıştırmanız, büyüdüğü zaman yalnızlık anksiyetesi gibi sorunları da engelleyecektir. 

 

Yavru köpekleri yalnız kalmaya alıştırırken, interaktif ve mama saklamalı oyuncaklar sıklıkla kullanılır. Bu tür koklama matı gibi oyuncaklar köpeklerin bireyselleşme süreçlerine destek olmaktadır. 

 

Pawtools yavru köpek hediye seti de yavru köpeklerin gelişimi gözetilerek hazırlanmıştır. 


Yavru Köpek Hediye Seti 


Yavru köpek hediye setinin içinde kendini iyi hissetmesi için yumuşak battaniye, kemirme ve çekiştirme oyunu için ipli kemik, mental ve fiziksel enerjisini harcamasına yardımcı olacak köpek zeka küpü ve Pawtools Duo aktivite matı mama saklanarak bulmasını teşvik eden oyuncaklardır. 



Yavru köpek hediye setinin içinde aynı zamanda hafif metal aksesuarlı bir tasma seti de bulunmaktadır. Köpeğiniz aşıları bitene kadar dışarı çıkamasa bile evde bu hafif tasmayla alıştırma ve tasma eğitimine başlayabilirsiniz. 

 

Köpek koklama matı ve interaktif oyuncaklar kadar, köpeğin sizinle geçireceği keyifli ve kaliteli zaman da çok önemlidir. Köpeğin sizinle kuracağı olumlu bağlar ve yaşadığı pozitif deneyimler köpeğinizin daha mutlu ve davranışsal açıdan da sağlıklı olmasını sağlar. 

 

Köpek eğitimi, köpek bakımı, sağlık önerileri ve köpekle yaşama dair merak ettikleriniz için Patipedia.com’u ziyaret ederek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.




0 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page